Paden zijn soms lang. Kleine stapjes zijn ook stapjes. Neem de tijd. Probeer te genieten. Doe gewoon de dingen die je leuk vindt. Uitspraken die ik de laatste periode vaker heb gehoord dan ik eigenlijk zou willen. De mens zit soms raar in elkaar denk ik zo. Het is de laatste tijd meer van : “Hoe is het met je ? Ik heb gehoord dat het niet zo goed met je ging ?” Gelukkig kan ik zeggen dat ik weer de stijgende lijn te pakken heb.

Ik ben er zelf nog niet helemaal uit hoe mijn planning eruit gaat zien voor 2017-2018. Maar ik kan je wel een overzicht geven met de wedstrijden die ik afgelopen jaren heb gedaan. Met name dan de offroad wedstrijden.  Overigens heb ik overal een stukje bijgeschreven. 

Na een geslaagd triathlonseizoen kan ik tevreden terug kijken. Met een aantal mooie overwinningen, maar liefst 7 overall, maar daarnaast ook tegenslagen is het seizoen ten einde. Jammer natuurlijk maar het is tijd voor andere dingen naast de sport, die even tijdelijk geparkeerd stonden.  Ja wat doe je dan zoal. Omdat je de sport toch niet los kan laten focus ik mijzelf op de trainerscursus als zwemtrainer. Met de theorie lessen al achter de rug, ben ik ook langs de kant het training geven en coachen in de praktijk aan het brengen. In de winter zal ik mijn conditie op peil houden door wat duathlons te doen. De eerst volgende wedstrijden zullen de posbankcrossduathlon en crossduathlon Nijverdal. In Nijverdal kan ik mijn titel van vorig jaar verdedigen. Bij de crossduathlon op de posbank zal ik strijden om de winst. Misschien dat ik van het voorjaar nog een trainingskamp ga doen in het buitenland maar daar binnekort meer over. Op het moment ben ik al bezig met triathlonseizoen 2018. Welke wedstrijden wil ik doen. Wat zijn de nieuwe uitdagingen. Offroad is en blijft mijn specialiteit. Als er een Nederlands Kampioenschap Crossduathlon in 2018 komt wil ik die titel op mijn naam zetten. Verder kan ik mijzelf nog genoeg verbeteren. Always forward and live more.

Hamersman

Aan het begin van het seizoen had ik samen met mijn trainer een jaarplan gemaakt. Een blok trainen, een blok wedstrijden en een blok trainen voor het tweede deel van het seizoen. Zo kan ik al erg tevreden terugkijken op het eerste deel van het seizoen. Een aantal overwinningen te pakken in Nederland en redelijk constant gepresteerd in de buitenlandse wedstrijden.

Nu na een maand hard trainen ben ik klaar voor het tweede deel van het wedstrijdseizoen. De komende wedstrijden zullen het Nederlands Kampioenschap Crosstriathlon, het Europees Kampioenschap Xterra in Denemarken en de Triambla op Ameland zijn. Daarna is het nog niet zeker wat ik doe. Ik ben van plan om nog een aantal wedstrijden te doen om het seizoen af te sluiten eind september.

Oktober zal ik minder met sporten bezig zijn en houd ik relatieve rust om weer in November op te gaan bouwen. Een aantal plannen in mijn hoofd zal ik verder uitwerken om volgend jaar weer een stapje beter te zijn.