Xterra

XTERRA is het off-road multisport merk in Europa, met wedstrijden in 16 landen leveren zij  competitiewedstrijden voor professionals en amateurs. Meerdere afstanden voor alle niveaus en evenementen voor het hele gezin inclusief trailruns en wedstrijden voor kinderen.

Alle gouden niveau gekwalificeerde wedstrijden stellen het bedrag van USD $ 15.000 prijzengeld ter beschikking. Zilver-niveau gekwalificeerde wedstrijden stellen minimaal USD $ 7.500 prijzengeld beschikbaar.  Recreanten die meedoen strijden tegen leeftijdscategorie rivalen om een ​​plek in de finale tijdens het XTERRA World Championship dat elk jaar wordt gehouden in Maui, Hawaii.  Er zijn 50 kwalificatie plaatsen toegekend aan elk van de XTERRA goud niveau evenementen. Er zal een maximum van 25 kwalificatie plaatsen beschikbaar zijn op zilver niveau XTERRA evenementen.

Zo is Xterra in al bijna twee decennia samen aan het werken met TEAM TV. Zij lanceerden het XTERRA.TV. Hier is een uitgebreide verzameling van video's, die beschikbaar zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week met een on-demand XTERRA programmering.

Bron: www.xterraeurope.com

22 januari   Crossduathlon Ameland
12 februari   Crossduathlon Etten-Leur
25 maart   Grand Raid Nisramont
2 aprIl   Xterra Malta
30 april   Eredivisie triathlon "teamtrial" Arnhem
20 mei   Pyramide duathlon Zeist-Austerlitz
4 juni   Eredivisie triathlon Nederlands Kampioenschap Olympic Distance Amsterdam
10 juni   Xterra Belgie
18 juni   Crosstriathlon Akersloot
2 juli   Xterra Frankrijk
15 juli   Eredivisie triathlon Nederlands Kampioenschap sprint triathlon Rotterdam
23 juli   Triathlon Nisramont sprint afstand
19 augustus   Xterra Duitsland
26 augustus   Nederlands Kampioenschap Crosstriathlon Renkum
3 september   Europees Kampioenschap Xterra in Denemarken
9 september   Triambla Ameland
10 september   Eredivisie triathlon Almere Team-relay

 

Eredivisie Triathlon Competitie

Vijf wedstrijden, twee NK’s, de snelste atleten van Nederland, topsport op nationaal niveau. De Lotto Eredivisie Triathlon zorgt voor een nieuwe dimensie in de triathlonsport. Individuele strijd en teamprestatie gaan voortaan hand in hand. Prestigieus en spectaculair.

 


foto door Sue Nugent